Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akuten och sjukvården

Annons

Var det smart att stänga akuten i Ludvika? Jag bara undrar för jag har spenderat ett halvt dygn på akutmottagningen i Falun. Det är oacceptabelt.

Jag kom in på remiss i på grund av fruktansvärda magsmärtor klockan 12.00, först 22.30 fick jag besked. Jag skulle läggas in, men blev bortglömd för när jag larmade klockan 00.30 var det en förvånad sköterska som dök upp.

Jag utgår ifrån att personalen gör så gott den kan utifrån de resurser som finns. Men är det verkligen så här ett välfärdssamhälle ska se ut år 2012? Det är jättebra att svårast sjuka/skadade får hjälp snabbt, men det borde finnas någon tidsgaranti för de andra patienterna.

Akut vård berörs inte av vårdgarantin, för om man blir akut sjuk ska man få vård så fort som möjligt. Ett halvt dygn omfattas inte av den definitionen. Jag har mejlat politiker och anmält händelsen till Patientnämnden i hopp om att ingen mer ska behöva lida.

Therése Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare