Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akustiskt med Di Leva

Folkkäre Thomas Di Leva levererar ett starkt akustisk framträdande inför en livlig krogpublik.

Annons

För dig som levt lite längre och fortfarande vill ha roligt står det vid entrén till Rättviks bowling och krog i kväll. Evenemanget ingår i konceptet + 25 år och har lockat många, lite äldre, festsugna besökare. Discomusiken dunkar ur högtalarna, dansgolvet är fullt och det blir allt trängre i lokalen. Det är fred och kärlek i luften och stämningen är på topp.

När Thomas Di Leva, i sin vita långklänning, intar scenen möts han av stort jubel. Men istället för att fortsätta i den popiga andan väljer han att köra akustiskt, tillsammans med sin medmusiker Anders Lundström. Jag blir först rädd att den stora, pratglada publiken ska ta överhanden, men det är bra drag i både sång och musik och de två gitarrerna är fylligare än vad jag väntat mig. I glittrande klänning kastar Thomas frukt till publiken och predikar fred och kärlek. Han är sig lik. Och det är just det jag gillar med Di Leva. Han är sig själv och känns alltid äkta. Med sin annorlunda stil, sina tänkvärda texter och budskap står han stark på scenen. Det fascinerar mig. 

Kvällens framträdande är bra anpassat för krogmiljö. Det är lagom med mellansnack samtidigt som det känns intimt och personligt. Men med tanke på den livliga publiken tror jag att det hade passat bättre att satsa på det mer popiga och fartfyllda, och inte enbart akustiskt. En blandning hade varit det bästa. Låtarna som framförs är genomtänkta. Det bjuds på de mest populära som Vem ska jag tro på, Vad är frihet och Miraklet. Han hyllar även Lasse Berghagen och kör Sträck ut din hand, den börjar kännas som en klassiker nu. Och Thomas behöver inte göra mycket för att det ska bli allsång. Han avslutar med Vi har bara varandra och jag kan bara konstatera att det blev väldigt bra för att vara en helt akustisk konsert.