Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akustisk med Wrong Channel

Det är svårt att ringa in i vilken genre Rättvikstrion Wrong channel hör hemma, men deras musik går hem hos många. De låg tio veckor på Dalatoppen, ännu längre på lokala Siljanstoppen och spelar live flitigt. I kväll gör de en akustisk spelning i Falun.

– Vi brukar säga att vi spelar melodisk rock med poppiga refränger och med fet dist och dubbelpedal, säger trummisen Caroline Claesson.

– Alla i bandet lyssnar på olika musik så det blir en salig blandning, säger Sandra Hinrichsen.

Ambitionen är i alla fall att inte låta som någon annan och att låta varje låt få leva sitt eget liv. Gemensamt är stämsången och ett fokus på smittande refränger.

Wrong channel har sedan starten 2007 haft lite olika sättningar. Dessutom bytte de instrument med varandra innan det kändes rätt.

– Jag var beredd att sluta ett tag för att det var stå tråkigt att spela bas. Men så bytte vi och jag började spela trummor i stället, säger Caroline.

Trion gjort en hel del spelningar, ungefär 70 stycken varav 24 i år. De är bra på att knyta kontakter över internet och en spelning leder sedan ofta till fler.)

– Det roligaste hittills har varit att spela på Rack 'n' Roll i Gävle, det är ett sånt jäkla drag där. Vi är poppis i Gävle.

På Dalatoppen låg de maximala tio veckor och på Siljanstoppen har de legat etta 15 av hittills 23 veckor.

– Även om Radio Siljan är en liten kanal så är det kul, säger Sandra.

Bandet har visserligen spelat en hel del, men de känner ändå att det har funnits utrymme för ytterligare en växel. Ambitionen är att komma utanför länet och spela mer.

– Vi tänker satsa mer i höst för att få lite större spelningar, säger Anna Möllberg.

De tänker också försöka få till ytterligare en studioinspelning. De är inte helt nöjda med vad de presterat hittills när det gäller den biten.

– Just nu låter vi väldigt mycket bättre live än de låtar vi spelat in. Det är ingen dynamik i det, säger Anna.

Under hösten är de ett av banden som tagits ut att vara med i Garage och nästa sommar ska de spela på Rockstad: Falun.

– Det är fjärde gången vi anmäler oss till Garage och äntligen kom vi med. Vi ser fram emot det, säger Sara.

Att sedan spela på Rockstad: Falun är något de inte räknat med så snabbt. Snarare fanns det med i planen på mycket längre sikt.

– Första året vi spelade så tycket vi att Arenan i Falun var det fränaste vi kunde tänka oss och nu ska vi spela på Rockstad. Det blir stort. Vi satt och pratade om det just innan det blev klart faktiskt, att vi hade fem år till att spela på Rockstad – men det tog bara ett!