Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktion av Ung Vänster på Ikea

Det råder bostadsbrist men kommunen kan satsa 600 miljoner på ett Ikea-bygge.
Det tycker Ung Vänster som i onsdags gjorde en protest inne på Ikea.
– Nu kan vi köpa möbler men vi har ingenstans att ställa dem, säger Sebastian Karlberg, ordförande för Ung Vänster Borlänge.

Annons

Det är inget fel på etableringen i sig försäkrar Sebastian Karlberg. Men Ingvar Kamprad har nog råd att bygga sina varuhus själv utan kommunens hjälp tycker han. Som en protest mot felprioriteringen samlades ett gäng från Ung Väster inne på Ikea för att dela ut flygblad och uppmärksamma folk på läget med bostadsbristen.

– Vi vill påvisa att bostadsbristen är stor i kommunen och det som byggs är ändå för höginkomsttagare och har höga hyror, säger Sebastian Karlberg.

Han tror inte att personalen på Ikea kommer att reagera att de gör en protest inne på varuhuset. Med sig har de flygblad och ett plakat.

– De kommer nog inte att lägga sig i. Kommer det en vakt så är väl det okej, då går vi väl ut, säger han.

Ung Vänster har planerat aktionen i ungefär en vecka och syftet är främst att ge en tankeställare till de som har budgeterat för det här bygget berättar Sebastian.

– Vi har parkerat oss här i en soffa. Nu kan vi köpa möbler men vi har ingenstans att ställa dem.