Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akrobatisk dans på Cozmoz

Akrobatisk dans av hög klass utlovas i dag, lördag. Ett 50-tal dansare, några av dem landets främsta kommer då att tävla i breakdans på Cozmoz. Det är Borlängedansaren Junehee Han som tillsammans med Cozmoz arrangerar det fem timmar långa evenemanget .

- Vi vill inspirera fler ungdomar i Borlänge att börja med dans, förklarar Junehee Han, 19 år,

Junehee Han från Borlänge har själv dansat i tre år. För sina studier bor Junehee nu i Uppsala och läser, med sikte på en civilingenjörsexamen, medieteknik vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Det stora fritidsintresset är fortfarande dans och Junehee hoppas på fler aktiva dansare i Borlänge efter lördagens tävling som avgörs mellan klockan 17 och 22 på Cozmoz.

– Det var Junehee som tog kontakt med mig och förklarade att han ville göra ett dansevent. Evenemanget är det första Cozmoz arrangerar i år och då är det lite extra roligt det blev just dans, säger Rikard Rudolfsson, vars uppdrag är ungdomsdemokratisamordnare.

– Vi vill gärna att unga söker upp oss och gör . Cozmoz är ett ungdomens hus och det vill vi gärna att det ska vara. Dans är en bra aktivitet och det behöver inte bara vara tävlingar. Känner någon att de vill komma hit och träna dans är de välkomna, fortsätter Rikard.

Förhoppningen att lördagens danstävling ska locka många till Cozmoz delar Rikard med Junehee. Fri entré gäller för alla som är besökare.

Dansare från hela landet kommer till lördagens tävling. Under lördagen blir det dansaktiviteter i hela huset och anmälan kan göras på plats.

– Det kommer att bli bra tävlingar med dansare av hög klass, lyder Junehees besked inför lördagens kraftmätning på Cozmoz.

Garanterat blir det högt tempo och imponerande enskilda insatser.