Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagaren: "Vi har konstaterat att det finns en grop"

 
Björnattacken i Orsa Rovdjurspark
Visa alla artiklar

Sedan fredagens björnattack, som ledde till att en 18-årig djurskötare miste livet, har en utredning pågått för att få klarhet kring hur björnen kunde ta sig in i det tomma hägnet. Teorier om hål i stängslet och gropar i marken har florerat – nu reder beredskapsåklagaren Maria Johansson ut vilka uppgifter som man i nuläget jobbar med.

En 18-årig djurskötare avled efter att ha attackerats av en björn i ett hägn i Orsa Rovdjurspark under fredagsförmiddagen.

LÄS MER: Efter björnattacken: Orsa Björnpark under utredning för arbetsmiljöbrott

Nu utreds händelsen av åklagare och polis som arbetar för att få fram uppgifter kring hur björnen kunde befinna sig i hägnet som egentligen skulle vara tomt.

En teori som tidigt florerade handlade om att björnen tagit sig in i hägnet via en grop. Under lördag kom dock nya uppgifter om att även ett hål påträffats i stängslet som leder in i hägnet.

När DT under söndagen når jouråklagaren Maria Johansson vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Göteborg, som är åklagare i beredskap och bara hanterar målet över helgen, reder hon ut vilka uppgifter som egentligen stämmer.

LÄS MER: Grönklittsgruppen om bearbetningen efter björnattacken: "Minnesstund kommer att hållas"

– Det finns inga andra uppgifter än det besked jag lämnade igår om att vi har konstaterat att det finns en grop, säger beredskapsåklagaren Maria Johansson.

Åklagaren menar att hon inte vet vart de uppgifter som handlar om att ett hål hittats i stängslet kommer ifrån, men klargör att det inte är hon själv som uppgett dem.

– Jag har inte pratat om något hål, säger beredskapsåklagaren Maria Johansson.

LIVE-TV (repris): Dämpad stämning på plats dagen efter björnattacken - Vd:n Anders Blomquist om hur företaget agerar vidare

Vidare meddelar Maria Johansson att det i nuläget inte har framkommit några nya uppgifter kring hur, och varför, björnattacken inträffade.

– Det har inte hänt något ytterligare sedan sist, säger beredskapsåklagaren Maria Johansson.

LÄS OCKSÅ: Mamman hyllar sin son som dog i björnattacken: "Det var hans dröm att jobba med rovdjur"

För PLUSKUND:

TV: Dämpad stämning på plats dagen efter björnattacken - Vd:n Anders Blomquist om hur företaget agerar vidare

Turister i Orsa om björnattacken: "Det är otäckt, man blir bestört"

LÄS ALLT om björnattcken här.

TV: Anders Blomquist, tillförordnade vd för Grönklittsgruppen, berättar om läget. - Reporter Kristian Åkergren om stämningen på plats vid Orsa Rovdjurspark.

■■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

■■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? kontakta oss här

■■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Skicka MMS till 720 23, eller mejla 72023@dt.se