Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åker in tre månader för grova rattfyllerier

En man i 30-årsåldern åker i fängelse i tre månader sedan han fällts för två fall av grovt rattfylleri samt en grov olovlig körning.

Mannen fälldes för att ha kört av vägen utanför Malung förra året och kraschat mot en lyktstolpe. Han hade då haft nära två promille.

Mannen hade inget minne av själva bilfärden. Han vaknade till när bilen var i diket och han satt då på passagerarsidan. Hans slutsats var att någon annan måste ha kört. Mannen var skadad och fördes till sjukhus.

Två vittnen, som kom strax efter olyckan, hade inte sett någon annan person vid platsen. Men i alla fall det ena vittnet hade sett att mannen satt skadad på passagerarsätet.

Tingsrätten var inte helt enig i domen. En nämndeman ansåg att det inte var ställt utom allt rimligt tvivel att det var den åtalade mannen som hade kört bilen.

Övriga i rätten ansåg dock uteslutet att någon annan skulle ha kört bilen vid avkörningen.

I somras greps mannen på nytt för rattfylleri. Han körde bil i centrala Malung och nu hade han 1,6 promille. Den här gången var han dessutom utan körkort, som var indraget sedan förra rattfyllan.

Mannen döms till tre månaders fängelse och ska betala analyskostnad samt 500 kronor till brottsofferfonden.