Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Affärsplan" är ju kapitalets grej

I början av 90-talet skulle de kommunanställda leka köp och sälj, vara internkonsulter och leka affär. Snart nog fick vi också privata initiativ inom den kommunala vården. Det offentligt gemensamt uppbyggda med våra skattemedel lades ut på entreprenad och till slut så fick vi även företag som Carema med vad allt det innebar.

Visioner, idéer och ideal försvann. Min Mormor brukade säga att hur jävligt det än är så ordnar det sig alltid. Jag tror faktiskt att hon har helt rätt men frågan är om hennes far. Han var svartlistad och kom bland annat till Domnarvet och medverkade vid bildandet av fackföreningar i Borlänge. På den tiden riktades kampen mot Fattigsverige och för en bättre levnadsstandard. Affärsplan var något som kapitalet stod för.

Stefan Löfven får säga hur mycket han vill, att han aaarbeeetat i näringslivet snart hela sitt vuxna liv och vet hur det ska gå till, så må det vara men som socialdemokrat får man aldrig glömma sin bas, de visioner och de ideal arbetarrörelsen är sprungen ur. Därför blir affärsplan så väldigt mycket fel.

Joakim Andersson

krögare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare