Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adventstid i Mockfjärds Missionskyrka

I Mockfjärds Missionskyrka bröts för två veckor sedan en lång tradition som startade redan 1861. Missionsauktionen ersattes av förmiddagskaffe med flötfat och brödförsäljning.

Annons

Bland annat såldes bakbulla och annat matbröd samt kaffebröd. Även lotterier förekom. Det blev en lyckad ersättare till auktionen och besökarna kunde umgås med varandra medan de fikade.

Lördagen före första advent hölls "Toner i advent" då advent sjöngs in med de kända adventssångerna. Linnea Elfsberg sjöng och spelade saxofon, Mikaela Henriksson sjöng flera sånger och Märta Östling spelade fiol förutom att sjunga några julsånger. Det blev även gemensam sång av trion. Johannes Elnefred ackompanjerade på piano och orgel.

Anna-Lena Elfsberg hade en andakt om att vara ett ljus i mörkret. Detta illustrerades genom att lamporna släcktes så endast de levande ljusen lyste. Samlingen avslutades med glöggmingel i församlingsvåningen

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel