Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Actic bygger ut i sporthallen

Gymföretaget Actic, tidigare Nautilus, bygger ut i Ludvika sporthall.
Genom att ta över Ludvika Simsällskaps förra klubblokal samt torrdelen av tidigare Romerska badet får Actic tillgång till 165 nya kvadratmeter.

Annons

– De ska bygga ett friviktsgym där, berättar Bo Sundqvist, chef för kommunens kultur- och fritidsförvaltning som är hyresvärd.

Efter att Ingegärd Höök, som drivit romerska badet, flyttade ut till följd av oenighet med kommunen om hyran stod det ganska snabbt klart att Actic hade intresse av att utöka sina gymlokaler i sporthallen.

– Den uppgörelse vi nu har träffat ser vi som att det tillförs något till sporthallen och till Ludvikas befolkning, säger Bo Sundqvist.

Hyran för lokalerna börjar gälla 1 november och blir enligt den redan gällande uppgörelsen, att Actic betalar kommunen 30 procent av sina intäkter.

Friviktsgymmet ska ge utökad möjlighet till träning med hantlar och liknande, vilket har varit svårt att få till på ett bra sätt i nuvarande lokaler.

Däremot vill Actic inte ta över romerskas bastu- och duschdel.

– Den delen erbjuder vi nu till andra entreprenörer och kan också hyras av grupper eller privatpersoner. Vi har redan en grupp som hyr där på fredagskvällar, säger Bo Sundqvist.