Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Abdikation och monomant tramsande

Sedan 70-talet har Timbrohögern satsat miljontals kronor på att bryta solidaritets-, rättvise- och jämlikhetsidealens inflytande över svenska folkets medvetanden. Denna propagandakampanj har varit så framgångsrik att regeringen numera oemotsagt kan genomföra införandet av två tredjedelssamhället under sken av att högerpolitiken inte är sådan som den manifesterar sig i verkligheten, utan en helt annan. Systemskiftet mörkas bakom språkliga dimridåer om det nya moderna arbetarpartiet, arbetslinjen, utanförskapet och välfärdens kärna.

Detta skulle aldrig ha lyckats om inte den tredje, kontrollerande statsmakten hade abdikerat från sitt demokratiska ansvar att kritiskt granska den lagstiftande och verkställande makten. Kommunistdiktaturer skulle ha varit gröna av avund.

Mot den bakgrunden borde man kunna ställa krav på lite högre briljans hos lokala debattörer än AnnO48:s (2/11) monomana tramsande, som bara visar att argumenten tryter. Från början till slut har hon klistrat en etikett på mig som hon argumenterar mot, och inte mot det jag faktiskt säger. Snacka om nivå!

Bo Staaf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare