Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABBA-låtar på programmet när trumlegend gästar Borlänge

Trummisen Steve Gadd har spelat med världsnamn som Paul McCartney, Eric Clapton och Paul Simon. När han måndagen den 8 oktober gästar Borlänge är det för att spela Abba-låtar. Det väntas han göra inför en fullsatt aula i Hagaskolan.

Annons

– Vi hoppas på en fullsatt salong, säger Ann-Cecilia Thenander, pr-ansvarig på Boränge Jazzklubb inför måndagskvällens konsert då trumlegenden Steve Gadd spelar Abba-låtar tillsammans med pianisten Anders Wihk och basisten Svante Henrysson.

Det gör trion under rubriken Same tree different fruit. Konserten är den största enskilda Borlänge Jazzklubb arrangerat och klubben gör sin storsatsning i samarbete med ABF och Bolanche.

– För mig personligen är det spännande att de spelar Abba. Vi är många som känner starkt för Abbas fina låtar, framhåller Ann-Cecilia som kan berätta att över 100 biljetter hittills har sålts till måndagens konsert i Hagaskolans aula som börjar klockan 19.30.

Intresset för trumlegenden Steve Gadd och en konsert med Abba-låtar bedöms som mycket stort. Så stort att det behövs en rymligare konsertlokal, en lokal som Hagaskolans aula.

– Det är bara i Borlänge i Dalarna som Steve Gadd, Anders Wihk och Svante Henrysson spelar under sin Sverigeturné. Nu gäller et att passa på för alla som vill lyssna på Abba-låtar och få uppleva en internationell stjärna som Steve Gadd, påpekar Ann-Cecilia Thenander.

I Hagaskolans aula finns plats för över 500. Blir det fullsatt i salongen på måndag är det en bekräftelse på att det var rätt att satsa på storfrämmande till höstsäsongens fjärde konsert.

– Vi har haft skapligt med folk, sammanfattar Ann-Cecilia jazzhöstens tre första konserter på Bolanche, där Borlänge Jazzklubb är tillbaka efter några säsonger med S2 som lokal.

Efter måndagens konsert i Hagaskolans aula är Bolanche åter konsertlokal då Borlänge Jazzklubb den 15 oktober, klockan 19.30, arrangerar konsert med Jessica Pilnös som sjunger Peggy Lee.