Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABB industrigymnasium lägger ner i Sala

ABB Industrigymnasium i Sala planerar att stängas efter läsåret 2017-2018. Anledningen är att elevunderlaget i Sala bedöms vara för lågt. ABB Industrigymnasium i Ludvika och Västerås påverkas inte.

– Jag har i dag onsdag tillsammans med skolans rektor gått runt och informerat eleverna i Sala om det här, säger Agneta Berliner, vd för ABB Industrigymnasium.

Agneta Berliner förklarar att nedläggningsbeslutet är nödvändigt:

– Vi hade inte framåt kunnat fortsätta hålla den höga standard på undervisningen som vi vill. Därför väljer vi att avveckla skolan under ordnade former med ansvar för de elever och lärare som vi har. Men det är tråkigt och jag förstår att eleverna tycker det; det här är ju deras skola. De är stolta över skolan och vi är stolta över dem och den utbildning som lärarna varit med och skapat.

Nedläggningen kommer att ske med god framförhållning, framhåller Agneta Berliner:

– Samtliga nuvarande elever kommer att kunna gå klart sin gymnasieutbildning i vår regi. Och vi vill redan nu berätta att vi inte kommer att ta in några nya elever till hösten. Det ger de elever som sökt till oss möjlighet att välja en annan skola under omvalsperioden.

I dag går cirka 70 elever på skolan, fördelade på tre klasser. Eleverna i årskurs två och tre kommer att kunna slutföra hela sin utbildning i Sala då skolan som sagt var planeras stängas först efter nästa läsår 2017-2018.

Det innebär alltså att nuvarande årskurs ett kommer att behöva gå sitt sista år någon annanstans.

De eleverna kommer att erbjudas plats på ABB Industrigymnasium i Västerås under sista året. Ungefär hälften av de eleverna är för övrigt från Västerås, enligt skolan.

Personalen informerats under tisdagen:

– Vi har sex heltidstjänster i Sala, fördelade på några fler anställda, säger Agneta Berliner och fortsätter:

– Vi ska börja individuella samtal med personalen redan i morgon.

Nedläggningen gäller endast ABB Industrigymnasium i Sala – skolorna i Västerås och Ludvika påverkas inte.

Läs också: Hedersam utmärkelse till ABB Industrigymnasium

Läs också: ABB Industrigymnasium får ny ägare

Läs också: Salagymnasium får godkänt