Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

91 mjölkbönder fortsätter hos Arla

Den stora majoriteten av de före detta Milkobönderna blir Arla trogna liksom nästan alla de Kravcertifierade gårdarna.

Annons

– Åtta dalabönder går till Gävle och nio till Coop Grådö så att påstå att Grådö skulle vara mycket populära är väl att ta i, säger Christer Sandberg, kretsordförande för Arlas Dalabönder.

– Vi var 114 dalabönder som gick över till Arla och 108 av oss var aktiva mjölkbönder för en månad sedan. Vi är 91 bönder som blir kvar hos Arla. Och Grådö hämtar inte norr om Borlänge så det är så att det i framtiden är Arlabönderna som håller landskapet öppet.

– Av våra Kravcertifierade gårdar är det bara en som lämnar oss. Vare sig Gävle eller Coop kan ge de garantier till Kravbönderna som krävs så de stannar inom Arla. Om någon Kravbonde skulle vilja gå tillbaka till Arla så skulle det kunna leda till problem då Arla kanske inte kan ta emot Kravmjölken och det vågar man inte riskera,

– Men det här tappet är ändå allvarligt för Arla eftersom de som lämnar oss har de största och mest lönsamma gårdarna, säger Arlas kretsordförande.