Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

800 namn mot nedläggning

Över 800 namn.
Det fick Ola Brossberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, ta emot i går.
– Vi vill inte att ni lägger ned biblioteket i Domnarvet. Jag kan fixa fler namn om det behövs, säger Minna Eriksson när hon lämnar över protestlistorna.

Föräldrar i Domnarvet reagerade direkt när nyheten om nedläggningen av Domnarvets bibliotek kom. Sedan slutet av september har man samlat in namn på alla tänkbara ställen i Domnarvet. Listor för namnunderskrifter mot beslutet har funnits exempelvis på skolan, i affären, på sjukhuset och på biblioteket.

I går var det dags att överlämna listorna med över 800 namn till kultur- och fritidsnämndens ordförande Ola Brossberg (S).

– Vi vill inte att ni lägger ned biblioteket i Domnarvet. Jag kan fixa fler namn om det behövs. Många tycker att det här är fel beslut, säger Minna Eriksson som lämnade över listorna.

Vid överlämnandet diskuterade Ola Brossberg och Minna Eriksson en hel del om kommunens ekonomi. Minna Eriksson är upprörd över att kommunen väljer att skänka över två miljoner till Peace & love samtidigt som man beslutar att lägga ned biblioteket.

Brossberg förklarade att beslutet om nedläggning inte var lätt att ta.

– Det har varit diskussioner i partiet och alla var inte överens. En del vill inte röra biblioteksverksamheten. Vi har dock sett till att inte röra fritidsgårdarna, förklarar Brossberg och tillägger att nämnden har gjort flest besparingar på fritidssidan och hållit igen på besparingar inom kulturen.

Brossberg förklarade också att eleverna kan besöka huvudbiblioteket på stan och att ambitionen är att ett skolbibliotek ska vara kvar.

– Men det blir enkelt och fyrkantigt och inte alls för allmänheten. Ett besök till stan tar en halv dag och verksamheten har knappt om tid, kontrade Minna Eriksson som tycker att det har sparats tillräckligt på barnen.

Ola Brossberg uppskattar Borlängebornas engagemang och ska föra fram namnlistorna som ett ärende i nämnden.

– Jag tar det till mig, men kan inte lova något.

Efter mötet lät Minna Eriksson lite uppgiven.

– Han pratar precis som en politiker, runt ämnet. Men jag tänker inte sluta hoppas. Jag hoppas vi kan ändra på beslutet, säger hon beslutsamt.