Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

800 mopedister i kortege under Nostalgidagarna

Nästan 800 mopedister deltog i kortegen genom stan, men på Stora Björn var det sämre uppslutning.
Arrangörerna av Nostalgidagarna har blandade känslor efter helgen.

Annons

Stationsgatan kantades på lördagseftermiddagen av nyfikna åskådare med blicken riktad mot Hagavägen.

Plötsligt fylldes luften av blårök och öronen bedövades av knatter och dån.

– Nu kommer de. Oj, vad många de är, utbrast en i publiken när mopedisterna vällde in i centrum.

756 mopedister deltog i TSV Blåröks mopedkortege. Mopederna var så många att hela rundan fylldes av fordon, slutet och början möttes, både på längden och bredden.

Mopedisterna startade på mopedträffen i Mellstaparken, men en del mötte upp vid Maserskolan.

– Det är roligt att åka när det är så stor uppslutning. Moped är ett bra sätt att ta sig till och från jobbet, jag gör hellre det än krånglar mig fram med bil, säger Carina Söderlind från Romme.

– Det är första gången jag åker med. Förut har jag tittat på. Det är roligare att åka än att stå bredvid, berättar Casper Söderlind.

Arrangörsföreningen TSV Blårök var mycket nöjd över deltagarantalet. Man har som tradition att skänka tio kronor per deltagande moped till välgörande ändamål. I år gick pengarna till Kvinnojouren.

Mopedkortegen var ett av de mest välbesökta evenemangen under Nostalgidagarna. Andra programpunkter var inte lika populära.

Per-Olof Herrdin i Nostalgiföreningen sammanfattar dagarna med blandade känslor.

– Det känns sådär. Uppträdandena på Stora Björn var ingen höjdare publikmässigt, men i Liljeqvistska parken var det fullt.

Ett tiotal bilar besökte drive-in-bion på lördagskvällen medan minst 400 bilar deltog i cruisingen på fredagen.

– Nu har vi paus ett tag. Det händer mycket på ett år så vi får se vad vi spånar fram för idéer till nästa år, säger Herrdin.