Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

75 procent klart av Spendrups jätteinvestering

Både låglagret och höglagret är på plats på Skakelbackens industriområde och i full drift.
Spendrups börjar se slutet på jätteinvesteringen i Grängesberg.

I pengar handlar det om cirka 1,4 miljarder, eller 1 400 miljoner kronor.

– Ungefär 75 procent av investeringarna är nu genomförda. Allt beräknas vara klart vid halvårsskiftet 2014, säger Spendrups vd Fredrik Spendrup.

I stort sett vid varje styrelsemöte går man igenom den så kallade generalplanen för utbyggnaden i Grängesberg och tar löpande beslut om delinvesteringar.

– Vid de två senaste styrelsemötena har vi gett klartecken till nya lagertankar och trycktankar och en backfyllare i engångsglaslinjen, upplyser Spendrup.

Det handlar om 23 nya lagertankar varav 13 kommer på plats under 2013 och resterande tio under 2014. Elva nya trycktankar kommer på plats under 2014.

– Det här är investeringar på drygt 30 miljoner kronor.

Vid senaste styrelsemötet gick det inte att undvika en diskussion om sommarvädret och hur allt regnande slagit mot Spendrups.

– Vi konstaterade att sommaren 2012 var klart sämre än en normalsommar. Men vi har också sett att vi håller våra marknadsandelar och även tagit andelar i vissa segment. Det är en tröst, även om det är volymerna som räknas, påpekar Fredrik Spendrup.