Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

600 på industrimässa på Lugnet

Det är tätt mellan de närmare 90 utställningsmontrarna på industrimässan som just nu pågår på Lugnet i Falun.

Annons

Upp mot 600 deltagare väntas besöka mässan under onsdagen och torsdagen där industriföretagen i regionen ställer ut sin teknik och för samtal med besökarna.

Samtalsämnet på mässan är naturligtvis eurokrisen och de spår som redan syns i regionen med att SSAB går dåligt i Borlänge.

Men alla ska ha kaffe. Kaffe håller hela Sverige i gång, inte minst industrin.

Det vet man Jede som hade sin kaffemonter strategiskt placerad sist efter mässgatan.

– Kaffe är enormt viktigt på jobbet. Det är där vi träffas, diskuterar och löser problem i vardagen. Vår affärside är att sälja kaffeautomater som gör att det smakar gott under det dagliga forumet, berättar falubon Kenneth Rudolf på Jede Gävle-Ddala som har 800 kaffekunder i Dalarna, Gästrikland och Hälsingland.

– Vi ställer ut för att synas och knyta kontakter precis som alla andra på mässan och till oss kommer alla för att njuta av en kopp eller flera.

Jede hoppas att slå hål på myten om att automatkaffe inte är gott.

– Vi säljer Svenska kaffemaskiner från Jede som startade i Mariestad 1969 och växt till ett helsvenskt företag med verksamhet i 38 länder. Vi har varit på flera sådana här mässor och knutit kontakter och också fått nya kunder berättar Lars Frank och Kenneth Rudolph.