Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

54-åring misstänks för våld och hot mot två kvinnor

En man från Borlänge misstänks för att under lång tid ha utsatt sin hustru för våld och hot.
Han misstänks även för att flera gånger ha misshandlat och hotat en annan kvinna.

Den 54-årige Borlängebon åtalades på måndagen, misstänkt för grov kvinnofridskränkning, olaga hot, misshandel och överträdelse av kontaktförbud.

Offren för 54-åringens våld ska enligt åklagaren först vara mannens hustru och efter det en annan kvinna.

Åklagaren hävdar att mannen utsatt sin dåvarande hustru för grov kvinnofridskränkning från september till och med 20 november förra året i bostaden i Falun.

Vid ett tillfälle misstänks han ha misshandlat sin hustru i köket genom att bland annat trycka upp hennes huvud mot en köksbänk och pressat sin armbåge mot hennes hals.

Vid ett annat tillfälle ska kvinnan ha blivit nertryckt i sängen av 54-åringen där han återigen satte en arm mot hennes hals så att hon fick svårt att andas.

Mannen ska även åtskilliga gånger ha hotat att döda kvinnan och skickat ett stort antal sms till henne, även nattetid.

54-åringen nekar till att han ska ha utsatt hustrun för våld och hot.

Åtalet gäller även misshandel och hot mot en annan kvinna under 2012.

Den 31 mars i år ska de båda ha befunnit sig på en camping i Norge. Där misstänks Borlängebon ha sparkat kvinnan på kroppen och i ansiktet samt slagit henne i huvudet. Samtidigt ska han ha sagt att han skulle döda henne.

I juni samma år befann sig paret hemma hos kvinnan i Borlänge, då misstänks han ha vridit om hennes tumme så att det smärtade.

En dryg vecka senare utförde tingsrätten ett kontaktförbud mot mannen som innebar att han inte på något sätt fick kontakta kvinnan. Trots detta misstänks han ha skickat sms och andra hälsningar till andra personer med syfte att de skulle framför hälsningarna till kvinnan.

54-åringen nekar även till att ha hotat och misshandlat denna kvinna. Däremot medger han att han skickat två hälsningar till kvinnan genom andra.