Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

500 kronor för att åka längdskidor en vinter

En höjning från 400 kronor till 500 kronor på säsongskorten för att åka längdskidor i preparerade skidspår i och kring Mora skidstation i Hemus. Det är ett tjänstemannaförslag som tekniska nämnden i Mora kommer att diskutera vid sammanträdet nästa torsdag.

Avgifterna för att åka längdskidor är som bekant omdiskuterade och ett beslut som överklagats till högsta instans. Hittills har det kostat 400 kronor för ett säsongskort för vuxna. Nu föreslås alltså en höjning med 100 kronor till 500 kronor och dessutom en höjning av själva chipkortet från 40 till 50 kronor.

I underlaget till beslutet framgår att priserna inte höjts sedan säsongen 2009/2010.

Även priserna för bad i Mora simhall föreslås höjas men fem kronor, från 45 kronor till 50 kronor för vuxna och från 35 kronor till 40 för pensionärer. Helårskort föreslås höjas med 100 kronor, för att nämna några exempel.