Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

50 sökande – men sparkrav fördröjer kulturtjänst

Den kombinerade tjänsten som kultursekreterare och kommunantikvarie har varit utannonserad och lockat ett 50-tal sökande.
Men sparkraven inom kommunen gör nu att tillsättningen av tjänsten dröjer.

– Ja, vi har ju fått sparkrav uppifrån och gör därför en liten paus i rekryteringen, säger kulturchef Anna Falkengren.

Det är redan klart att Anna Silfverin har fått förlängt fram till nyår som tillförordnad kultursekreterare/kommunantikvarie, vilket ger tjänstemän och politiker viss respit när det gäller att utreda om den 80-procentiga tjänsten kan tillsättas som planerat.

– Själv tycker jag förstås att tjänsten som kultursekreterare och kommunantikvarie är en rätt central funktion i en kulturförvaltning, säger Anna Falkengren.

Hon antyder därmed att de 310 000 kronor som måste prutas ner för att kulturnämnden ska klara budgetramen 2013 bör hittas någon annanstans i verksamheten.

Men var återstår att se.

– Ja, det här måste kollas igenom ordentligt, säger Anna Falkengren, som också har fått i uppdrag från nämnden att utreda behov och utformning av den aktuella kulturtjänsten.

Klart står att cirka 50 personer har sökt jobbet som kultursekreterare och kommunantikvarie, efter Pia Hilborn.

En av de som har sökt är den tillförordnade på tjänsten, Anna Silfverin, men vilka de övriga är har ännu inte Anna Falkengren särskilt stor kläm på.

– Jag har inte hunnit gå igenom ansökningarna än.