Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

5 000 på bomässa i Smedjebacken

/
 • 130 montrar och drygt ett par tusen besökare per dag fyllde fotbollshallen Barken Arena. Många ansåg i helgen att hus-, hem och fritidsmässan kommit för att stanna i Smedjebacken. Blir det 180 utställare till kommande år tas även intilliggande ishallen i anspråk.
 • – Vi skulle hitta på något att göra och såg bland evenemangen en bomässa i Smedjebacken. Här är jättetrevligt! Vi är glatt överraskade, säger Pernilla och Jens Söderlund från Säter här med barnen Axel och Alice.
 • – Antagligen är vi först i Sverige med väggprinter. Vi kommer hem till dig och printar med en färgskrivare bilder och text direkt på väggen á 1 500 kronor kvadratmetern, säger Niclas Starborg, PrintMyWall i Ludvika.
 • Mässan bjöd även på underhållning, när DT var där sjöng Maria Keohane både visa och operett inför en stor stående publik.
 • Mässan bjöd även på underhållning, när DT var där sjöng Maria Keohane både visa och operett inför en stor stående publik.
 • Christina Hellerud, Söderbärke, köpte keramik-blommor av trädgårdsförfattaren och -föreläsaren Linda Schilén (syns i TV4 nyhetsmorgon måndag).
 • Mera musik på hus-, hem och fritidsmässan 2016 i Barken Arena i Smedjebacken.
 • Även utanför bomässan i fotbollshallen i Smedjebacken förekom utställningar och försäljning.
 • Hasse Johansson, PR & Media, berättade att bomässorna som man anordnat 20-25 år i Nyköping och Katrineholm till och med kan avläsas ha gett ökade inflyttning till dessa orter.
 • Roger Melin, Smedjebacken, visade modet att låta sig scannas avseende ballansen vatten, fett och muskler i kroppen. Wellnesscoach Thorsten Limnell, Herbalife, på knä vid vågen.
 • Syskonen Clara, Tilda och Villemo Karlsson från Ludvika hoppade på siffror för belöningar i Coops monter på Smedjebacksmässan

– Vi skulle hitta på något att göra och såg bland evenemangen en bomässa i Smedjebacken. Här är jättetrevligt! Vi är glatt överraskade!
Pernilla och Jens Söderlund med Axel och Alice från Säter, var några bland 5 000 som i helgen kom till rekordmässan för hus, hem och fritid i Barken Arena.

Annons

Hasse Johansson, PR & Media, var på söndagen själv överraskad att lördagens publiksiffra 2 400 betalande i princip upprepades.

– Jag uppskattar att 70 procent är tillresta från Avesta, Fagersta, Säter, Borlänge, Ludvika och Grängesberg.

Deras andra bomässor under 20-25 år i Nyköping och Katrineholm har till och med inneburit inflyttning.

– En bomässa är ett bra tillfälle att marknadsföra dagisplatser, lediga tomter, skolor.

– Vi har Ludvika och Smedjebacken med. Hoppas fler kommuner ansluter. Hela mässan handlar ju om Södra Dalarna och boendet, säger Hasse Johansson som ser en snar utveckling från 130 till kanske 180 utställare - då i både fotbollshallen och i ishallen.

Näringslivschefen Lennart Silfverlin var överlycklig i vimlet:

– Den här mässan slår vi vakt om - och planerar även för fler mässkoncept.

På rundvandring stötte DT på Jan Nordqvist, Energi & Vatten, som lovade fiber senast 2017 i Smedjebacken och Söderbärke tätorter á 20 000 kronor, nyckelfärdigt. Dick Sjöstrand, Svenska badrumsinredningar, sålde uppemot tio utomhus-spa i 70 000 kronorsklassen till bland annat Fagersta och Ludvika. Christina Hellerud, Söderbärke, köpte keramik-blommor av föreläsaren Linda Schilén (syns i TV4 nyhetsmorgon måndag). Bland lokalproducerad korv och bankreklam bröt Gösta Helldal, Mora, av med sitt flugbinderi. Hakor gnuggades över att slå till på en åkgräsklippare eller köpa hantverkare som renar tak eller låta bygga ett uterum.

Mässan bjöd även på underhållning, när DT var där sjöng Maria Keohane både visa och operett inför en stor stående publik.

Annons