Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

40-åring misstänks för grov kvinnofridskränkning

Tidigt på morgonen måndagen den 17 september grep polisen en Borlängebo i 40-årsåldern misstänkt för kvinnofridskränkning. Han anhölls samma dag och häktades två dagar senare.

Mannen har enligt åtalet, där rubriceringen är grov kvinnofridskränkning, misshandlat sin sambo fem gånger under sommaren och även hotat att döda henne.

De första misshandelsfallen ska ha ägt rum 12-13 juli då paret var på resa tillsammans i bil. 40-åringen slog dels kvinnan och kastade ett föremål på henne, dels tog han så hårt om hennes kropp och hals och hon fick ont och tappade andan.

I slutet av augusti kastade mannen enligt åtalet ett par glasögon i ansiktet på sambon när de var hemma i bostaden. Samma dag knuffade han henne utomhus så att hon föll och gjorde sig illa.

I början av september ska 40-åringen ännu en gång ha knuffat omkull kvinnan utomhus, på Tingsgatan i Borlänge. Han slog henne då också enligt åtalet med knytnäven i ansiktet, stampade henne över revbenen och dunkade hennes huvud mot ett trappräcke.

Det var vid det sistnämnda tillfället som han enligt åtalet fällde yttranden med innebörden att han skulle döda kvinnan.

I åtalet slås fast att var och en av gärningarna utgjort ett led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet och har varit ägnade att allvarligt skada hennes självkänsla.

40-åringen åtalas också för misshandel av en annan person som ägde rum i Idkerberget den 17 september. 40-åringen knuffade då en annan man så att han föll med huvudet in i en vedspis och fick ett sår som behövde sys.