Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

40 000 skänks till Majblommans hjälpverksamhet i Falun och Borlänge

Svenska Frimurare Ordens verksamhet i Dalarna har tyngdpunkten i Falun-Borlänge. Varje år delar frimurarna ut gåvor till organisationer som bedriver behjärtansvärd verksamhet. I år får Majblommans lokalföreningar i Falun och i Borlänge vardera 20.000 kronor av dessa så kallade Caritasmedel.

Annons

Överlämnandet ägde rum den 27 februari på Bergalid. Majblommans lokalförening i Falun representerades av Birgitta Lindqvist, Britt Thureson, Nils Kempe och föreningen i Borlänge av Elisabeth Brus och Lars Bergsten.

Majblommans lokalföreningar berättade om sina verksamheter. Allt arbete sker ideellt. Den viktigaste aktiviteten för att samla in pengar sker genom att sälja majblommor. Behållningen delas ut till barn i familjer som lever under knappa förhållanden. Vanligast är att man behöver pengar till fritidsaktiviteter som fotbollsskor och skridskor men också skor och kläder, eller bidrag till julklappar, terminsavgifter för idrottsverksamhet.

När skolan har friluftsdag är barn ibland ”sjuka” för att slippa skämmas för att inte ha erfordelig utrustning. Där kan Majblomman göra skillnad. Frimurarnas bidrag gör att många fler barn kan få hjälp.

Totalt i Falun–Borlänge har över 300 barn kunnat få bidrag.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel