Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

33,88 procent i skatt efter nyår

Vänstermajoriteten i Landstinget Dalarna har misslyckats med att effektivisera sjukvården och vill istället höja skatten. Efter nyår kommer vi som bor i Gagnef få betala 33,88 procent i skatt till kommunen och landstinget. För en familj med normalinkomst är det 10 000 kronor mer om året jämfört med den som bor i en genomsnittlig svensk kommun.

Det begränsar Gagnefs möjligheter att växa och utvecklas. Vi moderater vill att Gagnef ska vara en attraktiv kommun att bo i, en kommun som människor väljer att flytta till. Är det mycket dyrare att bo i vår kommun än andra är risken stor att människor väljer andra kommuner före Gagnef.

Att sänka skatten i Gagnef kommun för att kompensera för vänstermajoritetens höjning av landstingsskatten är tyvärr inte realistiskt i dag. Jag tycker att det är tragiskt att vi drabbas av en skattehöjning trots att kommunen har jobbat hårt med effektiviseringar under flera år. Personalen i den kommunala verksamheten har gjort och gör ett fantastiskt jobb och som tack får de en skattehöjning av landstinget.

Stefan J. Eriksson (M)

Gagnef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare