Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

31-åring misstänks för utpressning och rån

En 31-årig Borlängebo åtalas i dag, misstänkt för utpressning och rån.
Bland annat ska han, i sällskap med flera män beväpnade med basebollträn, skrämt en man till att ge honom pengar.
31-åringen misstänks även ha hotat att döda en Borlängekvinna och hennes familj.

31-åringen från Borlänge har suttit häktad sedan den 20 september i år och åtalet mot honom gäller utpressning, utpressningsförsök, olaga hot, övergrepp i rättsak och rån.

Han misstänks för att vid en rad tillfällen varit hotfull mot en annan Borlängebo för att till slut få denne att betala 60 000 kronor till honom. Vid ett sådant tillfälle ska 31-åringen ha bestämt träff med mannen på en parkering på Hagalund. Till mötet dök 31-åringen upp i sällskap med män beväpnade med basebollträn. 31-åringen uppgav då att det skulle gå illa om mannen inte betalade.

Men enligt åtalet ska 31-åringen inte ha varit nöjd med de pengarna.

Vid olika tillfällen i år misstänks han ha försökt att pressa mannen på ytterligare 150 000 kronor genom en rad hotelser om våld mot mannen och hans familj.

När mannen låg på Falu lasarett fick han, enligt åtalet, ett telefonsamtal från 31-åringen som sade att någon skulle komma till lasarettet och ta hand om honom.

Den 16 september kom ytterligare ett hotfullt samtal där 31-åringen misstänks ha sagt att han ska skada mannen och hans familj samt slå sönder maskinerna på hans firma om han inte betalade. Om mannen vände sig till polisen, skulle han skapa sin egen grav.

Några ytterligare pengar eller annan egendom kom 31-åringen dock inte över.

Samma dag, den 16 september, misstänks 31-åringen ha tvingat till sig mannens bil genom att misshandla honom och ta nycklarna som satt i tändningslåset.

Åklagaren rubricerar händelsen som rån eller alternativt grov stöld.

Även en kvinna som är bekant med Borlängebon ska ha utsatts för 31-åringens hotelser.

Enligt åtalet så misstänks han för att vid flera tillfällen under 2012 ha hotat henne. I september misstänks han ha ringt till kvinnan och hotat att döda henne om hon gör en polisanmälan.