Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

31-åring greps med laddad pistol

Polisen grep en 31-årig man med en laddad pistol i centrala Hedemora natten till torsdagen. Mannen fördes till polisstationen i Borlänge där han anhölls misstänkt för vapenbrott.

Annons

Vapnet upptäcktes när en polispatrull strax efter midnatt på torsdagen stoppade en misstänkt bil på Hökargatan i Hedemora. Fem personer fanns i bilen och när polisen visiterade en av dem bar han på en pistol med tillhörande ammunition.

Polisen i Borlänge vill med hänsyn till utredningen inte säga något mer om brottet. Men enligt Avestapolisen är 31-åringen hemmahörande i trakten av Falun.

En 24-årig man som befann sig i samma bil ska, enligt polisen i Avesta, ha visat tydliga tecken på narkotikabrott. Provtagningen gav positivt utslag och han är därmed misstänkt för ringa narkotikabrott. Inga misstankar riktas mot de övriga tre personerna i bilen.