Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

31-åring greps med laddad pistol

Polisen grep en 31-årig man med en laddad pistol i centrala Hedemora natten till torsdagen. Mannen fördes till polisstationen i Borlänge där han anhölls misstänkt för vapenbrott.

Vapnet upptäcktes när en polispatrull strax efter midnatt på torsdagen stoppade en misstänkt bil på Hökargatan i Hedemora. Fem personer fanns i bilen och när polisen visiterade en av dem bar han på en pistol med tillhörande ammunition.

Polisen i Borlänge vill med hänsyn till utredningen inte säga något mer om brottet. Men enligt Avestapolisen är 31-åringen hemmahörande i trakten av Falun.

En 24-årig man som befann sig i samma bil ska, enligt polisen i Avesta, ha visat tydliga tecken på narkotikabrott. Provtagningen gav positivt utslag och han är därmed misstänkt för ringa narkotikabrott. Inga misstankar riktas mot de övriga tre personerna i bilen.