Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

300 liter diesel läckte ut: "Under snön fanns något som rev hål på lastbilens tank"

Ett larm om farligt utsläpp i Tandådalen i Sälen, har inkommit. Det handlade om 300 liter diesel som läckte ut på platsen.

Kartan ovan anger ungefärlig position. Koordinaterna kommer från SOS Alarm.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Leksands IF ett avslutat kapitel för rekordmannen – som är skeptisk till klubbens framtid: "Är svårt"

Från pokémon till knivar – här är samlarprylarna som är mer värdefulla än du tror

SÅ KÖPER DU PLUS

Larmet om det farliga utsläppet inkom till SOS Alarm vid klockan 10.21 på torsdagsförmiddagen.

Enligt de första uppgifterna handlade det om ett utsläpp av 300 liter diesel som hade läckt ut i närheten av Hemköp Tandådalen, i Malung-Sälens kommun.

– Det var en lastbil som hade lastat varor på Hemköp och som på vägen därifrån tog en kurva lite för snävt. Han slog i snövallen och under snön fanns något som rev hål på lastbilens tank. Det var förmodligen en sten som gömde sig under snön. En ren olyckshändelse, säger Hasse Andersson, räddningschef i beredskap i Malung-Sälens kommun.

Vid klockan 11.35 var räddningstjänsten fortfarande på plats.

– Just nu håller vi på att snygga till på platsen. Vi lade ut saneringsmedel som sög upp dieseln som hade läckt ut. Sedan var det rätt mycket snö som vi fick ta hand om. Vi har även haft en dialog med miljökontoret om hur de ska hantera situationen, vilket är praxis vid händelser som denna, säger Hasse Andersson.

Det blev dock inga trafikstörningar alls.

– Nej, inte alls. Detta var mellan Hemköp och macken, så det var ingen vältrafikerad vägsträcka som påverkades, säger Hasse Andersson.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här