Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

300 flyktingar placeras på skjutfält

Det finns närmare 800 bäddar att disponera på Älvdalens skjutfält och nu har också Migrationsverket bokat dessa för att i ett första skede kunna ta emot 300 flyktingar som kommer till Trängslet den 21 juli.

Annons

Trycket på det boende som behövs för flyktingar är så stort att Migrationsverket nu går vidare med det avtal man har med försvarsmakten. Därför kommer i ett första skede 300 flyktingar att kortidsplaceras på Älvdalens skjutfält i Trängslet.

– Initialt handlar det om 300 personer, men det kan bli fler som kommer, förklarar Pierre Karatzian, som är pressinformatör på Migrationsverket.

– Det är viktigt att betona att det nu handlar om ett kortidsavtal med Försvarsmakten om att få utnyttja Älvdalens skjutfält som sträcker sig till mitten av augusti. Vi kommer att använda platserna eftersom vi ser att platserna i lägenheter och tillfälliga boenden inte räcker till.

De flyktingar som nu kommer att flyttas till Trängslet är asylsökande och nyanlända.

– De asylsökande finns oftast på ett boende i anslutning till ansökningsenheterna innan de flyttas till ett boende som det i Älvdalen.

Just nu är det många som kommer till Sverige från Syrien, men vilka nationaliteter som kommer till Trängslet är oklart.

På Trängslet kommer Försvarsmakten att hantera boendet och restauranger, medan Migrationsverket kommer att ha egen personal tillgänglig.