Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30-talet lägenheter planeras i Skräddarbacken

PCS Fastighets AB planerar närmare 30 lägenheter i Skräddarbacken.
Bygget kan påbörjas redan under vintern.

Tunabyggen bygger 110 lägenheter på Hagalund och Skanska planerar Bo Klok-lägenheter i form av bostadsätter.

Ytterligare ett bygge är på gång. PCS fastighets AB som i dag äger 16 lägenheter på Frostmors väg i Skräddarbacken vill köpa tomten av kommunen och bygga ytterligare bostäder.

– De tidigare husen kommer att stå kvar och vi bygger de nya i samma stil. men vi satsar på lågenergivarianter med bland annat solenergi för att utveckla det hela, berättar Gert Hedström, PCS Fastighets AB.

Planerna handlar om 16 "tvåor", åtta "treor" samt tre enfamiljshus eller parhus.

– Om det blir klartecken för bygglov och sådant har vi planer på att starta så fort som möjligt. Men vi bygger inte allt på en gång, det är ett projekt som kommer att pågå i några år. Vi bygger lite i taget. I den första etappen blir det enbart hyresrätter, berättar Gert Hedström.

Det är stor efterfrågan på bostäder i Borlänge. Men det finns fler orsaker till att företaget vill investera.

– Vi har de fyra husen sedan tidigare och nu finns möjlighet att köpa lös tomten.

Företaget bedriver i huvudsak uthyrningsverksamhet av modulbyggnader.

– Vi har en hel del i SSAB sedan tidigare och vi har ett gäng montörer stationerade i Borlänge. Det passar utmärkt att de har lite jobb på hemmaplan och inte bara i Stockholm. Det är ett sätt att jämna ut beläggningen för våra montörer, konstaterar Gert Hedström.

Den gällande detaljplanen för kvarteret David medger bostäder. För tio år sedan sålde kommunen fyra byggnader på tomten, ungdomsbostäder. Dessa flyttades från området.

– Vi hoppas att det finns en framtid på bostadsmarknaden i Borlänge.

Kommunen arrenderar i dag ut marken till företaget. Nu förbereds en försäljning av området för 1,8 miljoner kronor. Om markförsäljningen och bygglovet blir klart är byggstarten inte långt borta.

– Vi hoppas på en mild vinter. Blir vintern sträng väntar vi tills den gett sig. Annars kör vi i gång, säger Gert Hedström.