Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

3 000 husvilla patienter ett "glädjeämne"?

Gunvor Thorslund-Stålberg avtackades nyligen som vårdcentralschef på S-kvinnornas möte. Vid detta möte yttrade GTS att ett av glädjeämnena i verksamheten hos vårdcentralen i Hedemora är att man nu har fått tillbaka 3 000 av de patienter som tidigare var listade hos den nu nedlagda Södra Dalarnas vårdcentral.

Hur kan GTS uttrycka sig på det viset? Man häpnar, minst sagt! Är det ett glädjeämne att dessa 3 000 patienter nu alltså mer eller mindre är hänvisade tillbaka till den "gamla" vårdcentralen i Hedemora igen? Den vårdcentral som många aktivt valde bort och som fortfarande tycks gå på knäna! Hedemora vårdcentral är alltså nu den enda vårdcentral som finns i centrala Hedemora.

Däremot var det ett glädjeämne när Södra Dalarnas vårdcentral startade. Korta väntetider, lätt att nå, alltid trevligt bemötande, samma läkare som man hann lära känna, lättakut, sjukgymnaster, sjukgymnastik et cetera. Men det är tyvärr ett minne blott trots att vi fortfarande har ett fritt vårdval!

Maggan