Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

28 000 drog loppisen in

Annons

Lördagens Lionsloppis drog i vanlig ordning ett stort antal besökare. Föreningen kunde efter att ha betalat utgifter och omkostnader konstatera att så mycket som över 28 000 kronor hade tjänats in. Pengarna kommer föreningen senare dela ut till välgörenhet. Verksamheter som under senare tid har fått ta emot bidrag är bland annat insatser på Afrikas horn och Världens barn, barndiabetesfonden, Dalarnas prostataförening, Djuråsskolans utbytesverksamhet och en troll- och spökkväll vid Tanså hytta.

Under lördagen hölls loppisen på två olika platser. Ena vid loppisbutiken och den andra vid kommunförrådet ovanför Bäsna bygdegård. Enligt loppisansvarige Åke Wikman så fungerade det bra och loppisbesökarna kunde hitta till kommunförrådet. Skälen till den delade loppisen var att inte vara så känslig för vädret och att kunna tömma möbelförrådet inför julloppisen.

Efter klockan tre startade påsloppisen där besökarna fick fylla en plastkassa för 20 kronor. Enbart den försäljningen inbringade 4 000 kronor.