Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

260 elever i dansskolan

Totalt 260 dansare samsas på scenen.
Ändå är det kö till musik- och dansskolans populära dansgrupper.
– Trots att vi tar in fler än vi egentligen har plats för är det många barn i kö, berättar danslärare Stina-Kari Axelsson.

Den kommunala musik- och dansskolans popularitet fortsätter.

Under den gångna helgen såg 500 personer – två fullsatta föreställningar – lågstadiegrupperna samt showdansgrupperna Toadz och Offroad rädda julen och dansglädjen.

I den 45 minuter långa dansshowen "Julens hjältar" såg dansarna i lågstadiegrupperna Knattarna, Fnattarna och Tjattrarna till att ta tillbaka dansglädjen – och att ge discotjuvarna en åthutning. Till och med showens tjuvar insåg att delad glädje är dubbel glädje.

Det är också lite av dansskolans motto.

– Verksamheten handlar om att låta unga människor ha roligt tillsammans, vara delaktiga i större uppvisningar och utvecklas individuellt och i grupp, förklarar Stina-Kari Axelsson.

Men verksamhetens popularitet har en baksida.

– Det finns ett tak för hur många elever vi kan ta emot i grupperna och ha på scenen under showerna. Därför har vi ett kösystem och vi jobbar ständigt för att försöker göra plats för så många som möjligt. Men tyvärr får en del vänta på att delta, berättar dansledaren.

När de väl kommer med hittar de i allmänhet snabbt dansglädjen.

– En liten flicka kom under helgen fram till mig och förklarade lillgammalt "Du, Stina-Kari, nu har jag övervunnit min scenskräck, bara så du vet". Sådant värmer. Och andra kan till en början vara mer fokuserade på varifrån röken kommer än på de egna dansstegen.

Stina-Kari Axelsson betonar också föräldrarnas betydelse för verksamheten. särskilt i lågstadiegrupperna:

– Utan deras hjälp skulle det vara omöjligt att klara klädbytena och allt annat bakom scenen.

Föräldrarna räddar också dansglädjen.