Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25 vindkraftverk ger el 2016

Energiföretaget Eon ser det möjligt att bygga maximalt 25 vindkraftverk på Långholmsberget i den sydöstra delen av Smedjebackens kommun. Snurrorna kan bli 200 meter höga och beräknas börja leverera el under 2016.
Det framgår av det material som företaget tagit fram och skickat till länsstyrelsen i Falun.

Annons

Området där Eon vill bygga sin vindpark gränsar i söder till Skinnskattebergs kommun och tre kilometer österut ligger gränsen till Fagersta kommun. Markägare är Sveaskog och Smedjebackens kommun har bedömt den södra delen av området som lämpligt för en vindkraftsetablering. Men Eon vill bygga på ett betydligt större område i riktning norrut.

Enligt Eon finns ett fåtal hus i området, både för permanent- och fritidsboende. Det finns ett antal skogsbilvägar i området som ska kunna användas för transporter under byggtiden och framtida service men det behövs också anläggas nya vägar.

Enligt beräkningar kommer varje verk, som får en kapacitet på två till fem megawatt, att producera el motsvarande vad 1 200 villor gör av med årligen i hushålls-el. Blir det 25 verk beräknas de producera el motsvarande hushålls-el för 30 000 villor.

Företaget hoppas ha alla tillstånd klara under 2014 och året efter inleda arbetena i det aktuella området.