Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

240 spelare lirade boll barfota

/
  • Humöret på topp bland Dortmundspelarna efter två vunna och en oavgjord match i gruppspelet.
  • Juventus möter Real Madrid i Barfotacupen på Brunnsjöliden.
  • Bistra miner hos Henrik Bergström, Daniel Brasar, Henrik Gustavsson, Jonas Lindberg och Robert Carlsson i Paris Saint Germain som åkte på stryk i de båda första matcherna.

Rekordmånga spelare från när och fjärran kom i helgen till Fotbollscupen i Hedemora - även kallad Barfotacupen. Fotbollsfesten har utvecklats till en hemvändarträff för killkompisar som antagit gigantiska proportioner

Annons

– När vi startade cupen för nio år sedan var vi fyra lag som möttes. I år deltar 24 lag vilket betyder att omkring 240 spelare träffas och har kul i helgen i Hedemora, säger Fredrik Björklund en av arrangörerna bakom Fotbollscupen.

Hans eget lag Paris Saint Germain har deltagare från Falun, Borlänge, Leksand, Karlskrona och Oslo. Men alla spelare har det gemensamt att de är uppvuxna i Hedemora och gick i skolan här för mellan 10 och 15 år sedan.

Ser man till laguppställningen är det Europas absoluta topplag som ska slåss om segerbucklan på Brunnsjöliden. Här ska bland andra Juventus, Bayern München, Real Madrid möta Manchester City och PSG Paris Saint-Germain.

– Zlatan spelar inte i dag. Men jag fyller väl hans plats i vår version av PSG, säger lagkaptenen Fredrik Björklund.

Turneringen spelas i fyra grupper och omfattar 75 matcher. Matcherna spelas i två gånger åtta minuter på en liten plan. Alla spelar barfota eller i strumplästen och kickar en boll av plast.

Det kan tyckas vara lite riskfyllt att sparka boll utan skor på fötterna, men enligt arrangörerna har bara en spelare skadat en fot under cupens nioåriga historia.

– Det här är en fotbollsfest när man träffar kompisar, spelar boll, dricker öl och har kul hela dagen. Det är jätteroligt att så många vill vara med, men nu har vi nog nått taket, 24 lag får räcka, säger Fredrik Björklund.

En tjej syns i år laguppställningarna bland 240 killar. I publiken är dock kvinnodominansen total då många flickvänner hänger med till Hedemora för att heja på sina killar.

– Det här är sommarens höjdpunkt, skitkul att träffa så många gamla kompisar på en gång, säger en av de segerrusiga spelarna i Dortmund som just har slagit PSG i sin tredje match.

Det gulklädda laget, det är viktigt för spelarna att ha samma tröjor som proffsen i det lag man lånar namnet av, har vid lunchtid vunnit två och spelat oavgjort i en match.

– Vi tror stenhårt på att vi kommer att vara i final, säger backen Joel Lidholm.

I hans lag Dortmund finns inga hemvändare eftersom hela elvan bor kvar i Hedemora eller angränsande kommuner.

I finalen slog Cornithias Real Madrid med 1-0 sedan David Knutas slagit in segermålet. När segerpokalen var utdelad fortsatte fotbollsfesten med tacobuffé och eftersnack på Stadshotellet.

Annons