Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23-åring åtalad för nätbedrägerier

En 23-årig Borlängebo har åtalats för nio fall av bedrägeri.
Mannen misstänks för att via internet ha sålt konsertbiljetter och annat som han aldrig levererade.
Enligt åtalet ska mannen sammanlagt ha lurat åt sig 18 445 kronor från tio olika privatpersoner.

Bedrägerierna som 23-åringen misstänks för ska ha skett under januari och februari i år. Enligt åtalet som kom i går rör det sig om bedrägerier via annonser på nätsidorna Blocket och Tradera samt en blogg.

Sammanlagt misstänks Borlängebon att under falskt namn ha lurat tio olika personer som har velat köpa konsertbiljetter, resepresentkort och kurslitteratur av honom. Enligt åtalet har kunderna satt in pengar på mannens konto i förskott, men sedan aldrig fått några varor.

I flera fall ska personer ha lurats på konsertbiljetter till pojkbandet One Direction på Friends Arena den åttonde maj enligt åtalet. Bland annat ska två tonårsflickor ha lurats att betala 1 500 kronor för två biljetter till idolerna. Men några biljetter skickades aldrig till flickorna.

En kvinna ville köpa biljetter till en Mando Diao-konsert på Blocket och satte in 900 kronor på annonsörens konto. Ett konto som åklagaren hävdar är 23-åringens och som även i det fallet aldrig levererade några biljetter.

Och en man ska ha köpt ett presentkort på en resa för 5 000 kronor utan att fått något presentkort.

Som bevisning har åklagaren åberopat mailkonversation mellan köparna och den misstänkte 23-åringen samt kontoutdrag.