Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

220 000 för Hamnkontoret

Kanalbolaget är villigt att sälja Hamnkontoret till kommunen för 220 000 kronor. I dag sammanträder kommunstyrelsens teknik- och fritidsutskott och ska föreslå ett svar.

Annons

Bolag för Strömsholms kanal hade styrelsesammanträde i fredags och bestämde att Hamnkontoret kan säljas till kommunen. Var kommunens folkvalda står i frågan är ännu okänt men det kommer att klarna under teknik- och fritidsutskottets sammanträde idag.

Bakgrunden till det eventuella köpet är att kommunen vill dra in vatten och avlopp i Hamnkontoret för att kunna hyra ut det till Smedjebackens båtklubb.

Båtklubben har länge hyrt Sågstugan och kommer att behöva en ny lokal eftersom kommunpersonalen som jobbar i Uddparken behöver använda Sågstugan.

– Vi ska titta administrativt om vi har pengar att köpa fastigheten och ta beställning på arbeten där, säger vice kommunalrådet Ingemar Hellström (S).