Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

22-åring slog sönder arrestdörr

Arrestlokaler borde rimligtvis vara rätt stabilt byggda. Men efter att ha läst ett åtal mot en 22-åring från Hedemora, kan man fråga sig om det förhåller sig så.

Ett av åtalen gäller skadegörelse. Enligt gärningsbeskrivningen har 22-åringen med sin hand slagit sönder dörren till sitt fängsliga förvar i arrestavdelningen i polishuset i Borlänge.

Det hela inträffade den 19 februari i år. Mannen satt inlåst på polisstationen i Borlänge och lyckades slå ett hål i dörren med sin hand, enligt gärningsbeskrivningen.

Nu kommer polismyndigheten i Dalarna med ett enskilt anspråk till 22-åringen på 3 157 kronor för byte av dörr och administrativa avgifter.

Åtalet kompletteras med några narkotikabrott samt ett brott mot knivlagen.

Den 2 april visade prov att han hade amfetamin i kroppen. Vid samma tillfälle hittade polisen några gram hasch i hans ägo. I augusti visade en provtagning att han hade spår av kokain i kroppen.

I oktober togs han inne på en restaurang i Hedemora med en kniv, vilket enligt åtalet inte var befogat.