Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

2010 toppår för Laggen

Som vd för "pannkakstillverkaren" på Ludvika Gård kan hon se tillbaka på ett bra år där flera nya kunder tillkommit under hösten. Framtiden bedömer hon som ljus.

- Vi har en stor kund på gång och hoppas på ett positivt svar vilken dag som helst. Väljer den kunden oss kommer vår omsättning att öka med cirka tio procent.

2007 hade Laggen 31 anställda och omsatte 22 896 000 kronor. 2008 och 2009 försämrades läget och företaget gick back med sammanlagt 1,7 miljoner sett till resultatet efter finansnetto.

I dag har företaget 27 anställda varav två halvtidare och nappar den ny eventuella storkunden så lär det behövas ytterligare ett par anställda, bedömer Malmkvist.

Den ökande omsättningen i år följs också av ett förbättrat resultat. Malmkvist uppger att resultatet blir några hundra tusen plus.

Kanske kommer en del av vinstpengarna att så småningom investeras i utbyggnad av det som en gång i tiden var Gärdeskolan.

- Det börjar på att vara trångbott, konstaterar Malmkvist, men tillägger att det är svårt att nu göra någon utbyggnad eftersom närliggande markområde fortfarande betraktas som reservat för den riksväg som aldrig blev byggd.

Gun-Britt Malmkvist liksom företagets huvudägare Väsman Invest (51 procent av aktierna) hoppas att kommunen snarast river upp riksvägsplanen så det blir möjligt att bebygga området.