Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18 nya lägenheter klara

Helt nyligen gjordes slutbesiktningen av de 18 nya lägenheter som byggts om på Odd Fellowgatan i Vansbro.
– Vi har hyrt ut hälften av lägenheterna redan och det finns ett stort intresse, berättar Jörgen Israelsson, vd för Vansbrohem.

Behovet av lägenheter som var anpassade för lite äldre hyresgäster har varit en brist i Vansbro och det har gjort att många av de äldre valt att bo kvar i sina hus.

– Genom att vi nu får attraktiva lägenheter med bra läge och hög standard, så får vi lite omsättning på bostadsmarknaden och fler unga kan köpa hus, poängterar Jörgen Israelsson.

Huset köptes av Statens bostadsomvandling för en symbolisk summa och sedan drog de i gång ombyggnaden av huset. Tidigare fanns det 16 lägenheter och ett par lokaler, men nu är det 18 lägenheter. Huset utrymdes av de hyresgäster som fanns och de har nu haft möjlighet att flytta tillbaka.

– Det verkar som de varit nöjda med det vi erbjudit och ingen har så här långt utnyttjat möjligheten, dels är det många äldre som inte gärna flyttar och samtidigt har det blivit dyrare att bo här, konstaterar Israelsson.

Snitthyrorna i Vansbrohems bestånd ligger på 800-900 kronor per kvadratmeter och år och i det nyrenoverade huset hamnar hyran på 1200 kronor per kvadratmeter och år.

– Dessutom har vi som krav att minst en av de som flyttar in ska ha fyllt 65 år och det är en av grundidéerna med huset, det ska vara lugnt och tryggt för äldre, säger Jörgen Israelsson.

Ossi Mäenpää och Ritva Syrjänen är några av de första som flyttat in i huset och de lämnar ett hus i Nås.

– Det känns oerhört bra att komma hit och slippa allt som ett hus kräver när man blir äldre, säger Ritva Syrjänen.

De bestämde sig tidigt och fick kanske den mest attraktiva lägenheten i hela huset, den ut mot genomfartsvägen.

– Vi trodde vi skulle höra trafiken, men det är helt tyst, konstaterar hon.