Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18 jobb bort om Kakelgruvans rekonstruktion misslyckas

Falu tingsrätt har beviljat ytterligare en rekonstruktion av företaget Kakelgruvan i Falun AB. Misslyckas den hotas 18 arbetstillfällen.

Annons

Tingsrätten har utsett advokat Henrik Jalkenäs vid Sylwan och Fenger-Krog till rekonstruktör.

– Orsaken till rekonstruktionen är likviditetsproblem efter sommaren, berättar Jalkenäs som varslat personal och som fått den statliga lönegarantin beviljad av länsstyrelsen.

Bolaget har omsatt 15 miljoner och har 18 anställda. Bolaget bedöms i dagsläget ha 3,3 miljoner i tillgångar och 3,7 miljoner i skulder.

Bolaget gick egendom en rekonstruktion 2011 men ackordet som betalades ut i november 2011 och de åtgärder som vidtogs räckte inte när konjunkturen fortsatte att vara svag. Det positiva är att orderböckerna är fulla fram tills januari.

När företaget begärde rekonstruktion bedömde ledningen att man skulle kunna rädda företaget med ett betalningsanstånd men att det också kan bli tal om ett nytt ackord. Planer finns också på att låta Kakelgruvan i Falun som har sina lokaler på regementsområdet gå upp i en entreprenadkedja i branschen.

De största oprioriterade fordringsägarna är Industrikranar i Borlänge, Konradsson, Dekora och SEB Falun som alla ställt sig bakom rekonstruktionsförsöket.