Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

150 stulna vinylskivor söker ägare

Vem saknar en samling med 150 vinylskivor och var finns ägarna till en mängd elektroniska apparater som spelare av olika slag, högtalare, tv-apparater och datorer?
Frågan går polisen i Ludvika ut med och gör en efterlysning via tidningen.

När polisen gjorde ett tillslag mot en lägenhet på Östra Storgatan i Ludvika för en tid sedan som ett led i en pågående brottsutredning hittades de 150 lp-skivorna.

– Vi utgår från att dom är stulna och vill gärna att ägaren får tillbaka dom, säger Jens Gustafsson, presstalesman vid Ludvikapolisen.

Samma sak med den stora mängd elektronik, som nu upptar plats tre långa hyllor hos polisen. De anträffades i ett källarförråd i centrala Smedjebacken.

– Det var i samband med att hyresgästerna uppmanades att märka upp sina förråd, som ett förblev omärkt och när vaktmästaren tog sig in anträffades massor med begagnade elektroniska apparater, berättar Leif Andersson, utredare hos polisen i Ludvika.

Allt, totalt 55 olika enheter, har nu körts till polishuset i Ludvika.

Leif Andersson kan bara spekulera kring fyndet eftersom man än så länge inte har en aning om varifrån det kommer.

– Vi kan utgå ifrån att det är stöldgods och att kanske har det lagrats i förrådet i väntan på att transporteras vidare. Det kan vara stulet någon helt annanstans än i vårt område.

Någon stöldanmälan som matchar vare sig lp-fyndet eller elektroniken har Ludvikapolisen inte fått.