Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

150 deltog på Sune och Doris fest

UF-företaget Livet är en fest UF arrangerade på fredagen en Sune och Doris fest för gymnasieungdomar. Runt 150 deltog på festen i Folkets hus.
– Det var många som klädde ut sig, det var inget tvång, säger Frida Engberg.

Frida Engberg och Jennifer Engvall har tillsammans UF-företaget Livet är en fest. Innan festen gick det åt mycket arbete men en glad fest blev det.

– Vi vet själva att sådana här fester är kul eftersom när vi gick i ettan fick vi gå på en Sune och Doris fest. Vi tyckte att fler skulle få göra samma sak som vi, säger Frida Engberg.

I början av läsåret hade de tänkt göra ett annat projektarbete men det gick inte som tänkt. Så de kom i gång lite sent med festfixandet och hade bestämt att ha en fest den här terminen.

– Det blev lite strul med datum så vi har jobbat väldigt hårt den sista tiden men vi lyckades.

– Festen gick bra, det var ganska mycket folk och det var lugnt. En lyckad kväll, säger Frida Engberg.

Exakt hur många som kom hade de inte räknat igenom på söndagen men Frida Enberg uppskattade det till runt 150 personer. Festen var drogfri och alla gymnasieelver från ettan till trean var bjudna.

I DJ-båset stod Jens Sjögren och Albin Magnusson och snurrade plattor. Överskottet från festen kommer att gå till nästa fest de ska arrangera kommande vår.

Sune och Doris är ett begrepp som uppstod på 1950-talet. De i Sverige som följde rockabillystilen började kallas för raggare och fick typnamnen Sune och Doris. Brylkräm, uppkammad lugg, skinnjackor, prickiga klänningar och breda hårband är några av kännemärkena för stilen.