Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15 får jobb när Biltema öppnar

Den 17 januari nästa år öppnar Biltema sitt butiksvaruhus vid Mora-Noret i Mora. Manager/vd för anläggningen är Erik Nilsson. Totalt kommer 15 personer att anställas. För kunderna väntar en butiksyta på 3 000 kvadratmeter till varuhusdelen.

Annons

– Dessutom blir det kontor och lagerutrymmen utöver butiksytan i fastigheten som är i två plan, varav butiksdelen på plan ett har en hög takhöjd, säger Erik Nilsson.

Erik Nilsson, som är 36 år, kommer ursprungligen från Malung. Där arbetade han på ICA supermarket under 15 år varav de fem senaste som butikschef,

För drygt tre år sedan tog han över chefskapet för Shells anläggning vid järnvägsstation i Mora.

– Under det första året pendlade jag dagligen med bil till Mora från Malung men därefter flyttade familjen till hus på Sollerön.

Den 20 augusti i år började Erik Nilsson som vd för Biltema i Mora.

– Bygget går som planerat, säger Erik Nilsson.

Hittills har 5 personer anställts till nyckelfunktioner på företaget.

– Till dessa fem arbetstillfällen fanns inte mindre än 600 sökande. Ytterligare tio personer ska anställas under vecka 40. De kommer att ut annonseras på arbetsförmedlings och biltemas hemsida inom kort.

Därefter går rekryteringen vidare till dess att tio personer anställts.

– Sortimentet på butiken är väldigt brett med 17 000 artiklar. 50 procent av varuutbudet utgör bildelar. Men vi är även Nordens största cykelförsäljare samt har även varor till bland annat hem och fritid. Nytt i sortimentet är bland annat artiklar för både jakt och häst.

Biltemavaruhuset i Mora blir nummer 30 i ordningen inom Biltema i Sverige.

– Fram till 2016 planeras ytterligare 39 etableringar inom landet.

Företaget startades av Sten Åke Lindholm 1963. Under namnet Biltema höll verksamheten till i en liten källarlokal i Linköping. Efter något år utökades postorderverksamheten med en liten butik, även den i samma källare. I dag finns 99 butiker i hela Norden.

Den närmaste Biltemabutiken till Mora ligger i Borlänge.

– Vi får ett stort upptagningsområde i norra Dalarna, Västerdalarna, Jämtland samt även från Norge.