Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

13-åring anmälde våldtäkt

Två våldtäkter har anmälts i Borlänge i helgen. I ett fall var offret en 13-årig flicka.

Två våldtäkter anmäldes i Borlänge i helgen.

Den första anmälan gjordes av en kvinna, född 1970, på lördagskvällen. Kvinnan berättar att hon i tisdags blev våldtagen på en adress i Borlänge, men att hon först när hon kommit hem till sin bostad på lördagen vågade anmäla.

Förövaren var en man som kvinnan hade ett förhållande med men som på tisdagen hade tvingat kvinnan till samlag mot hennes vilja. Kvinnan har genomgått läkarundersökning och i dag beslutar åklagare om mannen ska hämtas till förhör.

Senare samma kväll fick Borlängepolisen ytterligare en anmälan om våldtäkt. Det var när polispatrullen körde hem en berusad 13-årig flicka som flickan berättade att hon blivit våldtagen. Våldtäkten ska ha ägt rum av två killar i en lägenhet på lördagskvällen. Flickan läkarundersöktes. Polisen jobbar i dag vidare med fallet genom bland annat förhör och husrannsakan.