Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

120 deltagare i premiären av Kullaruset

Tjejhelgen i Grönklitt under helgen samlade 120 deltagare till motionsloppet Kullaruset, som hade premiär.
Det blev en lyckad start i strålande september väder.

Annons

Arrangörer var Orsa -Grönklitt tillsammans med Orsa SK.

– Vi har deltagare från runtom i Sverige exempelvis Stockholm, Uppsala, Tullinge med mera samt givetvis många från närområdet, berättar Sofia Grötting i arrangörsstaben.

Bland annat tog Tanja Alto Eriksson initiativ till att samla ihop sitt tjejgäng på 13 personer från Orsa.

– Vi ska alla i gänget ta oss igenom 6-kilometers slingan antingen löpande, gående eller med stavgång, enligt Tanja.

Annars såg gänget fram emot lördagskvällen som erbjöd Kulla Night i Toppstugan en variant på Ladies night med Fredrik Svahn, Bengt Kyllinge och Olle Nyberg.

Helgen i övrigt ramades in med en hälsomässa under fredagen samt varianter på spa, massage eller grundträningspass under söndagen.

När loppet skulle starta på lördagen var det vissa förändringar på sträckornas längd. Fyra kilometer gällde som från början. Men 6 kilometersslingan visade sig efter en mätning vara sju kilometer. Därmed blev de två övriga varianterna på lopp antingen sju eller 14 kilometer.

Allt blev lyckat och Sofia Grötting hoppas att Tjejhelgen blir en årlig tradition i framtiden både under höst- och vinter- säsongen.