Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

10000 jultior i Lions försäljning

På fredag inleder Lions sin försäljning av jultian och i år ökar de sitt utbud med 2000 tior.
– Förra året sålde vi snabbt slut på de 8000 jultiorna. 2012 vill vi samla ihop 100000 kronor till välgörenhet, säger Bosse Larsson.

Utrustade med gula jackor och kuponghäften har medlemmar från Lions Club Falun samlat donationer varje höst i 49 år. I helgen börjar årets insamling och medlemmarna hoppas de att falufoket ska vara lika generösa som vanligt.

– Vi försöker gå i våra egna kvarter så att de vi knackar på hos känner igen oss. Det finns ett förtroende för Lions insamling, säger Bosse Larsson.

De insamlade pengarna går till olika välgörenhetsprojekt som Lions Club är involverat i, bland annat Lions cancerforskningsfond vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. En del av pengarna går även till lokala projekt i Falun. Föreningen tar emot tips om lokala projekt som behöver finansiering. Mer information finns på deras hemsida www.falun.lions.se.

Alla som bidrar med tio kronor har också chans att vinna en julskinka. Genom åren har faluborna skänkt 2,9 miljoner till insamlingsprojektet.

– De flesta skänker gladeligen pengar till vår insamling men ett vanligt problem nuförtiden är att allt färre av de vi besöker har pengar löst. "Tar ni kort" är det många som frågar mig. Vi har växel men ingen kortapparat med oss, säger Birgitta Arvidson.