Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100-årsjubileumi Betel i Gagnef

Gagnefs baptistförsamling högtidlighåller under helgen att det i år är 100 år sedan församlingen skickade missionärer – Anna och Erik Jansson – till Brasilien.

Makarna Jansson grundade en brasiliansk baptiströrelse, som idag har 70 000 medlemmar.

– För Betel i Gagnef blir det lite av "tillbaka till framtiden" då vi hoppas att pionjärernas mod ska inspirera till nya visioner, säger Paul Grönberg, pastor i Gagnefs baptistförsamling, som nu genomför en jubileumshelg.

Anna och Eriks barnbarn är inbjudna och flera av dem planerar att delta. Det gör även Roland Lövgren från Evangeliska frikyrkan, EFK, som under lördagen kommer att berätta om parets Janssons insatser i Brasilien samt rapportera och visa film från det Brasilianska samfundet Convencão das Igrejas Batistas Independentes jubileum tidigare i år. Kvällen slutar med en enklare förtäring och då blir det även tillfälle för tillresande och andra att berätta sina minnen av Anna och Erik.

På söndagen avslutas helgen med en missionshögtid, då församlingens egen mission kommer att aktualiseras.

Om tekniken fungerar hoppas man få kontakt med en av församlingens ungdomar som är ute på ett kortare missionsuppdrag inom ett program i EFK som kallas Step Out. I gudstjänsten kommer ungdomar att medverka med sång och Gagnefssonen Roland Lövgren, nu bosatt i Småland, predikar. Efteråt blir det kyrkkaffe.