Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

08 Stockholm reducerade mot Plannja

Annons

Plannja hade ställt champagnen på kylning och bokat guldfesten. Då hittade Mikael Lindquist skyttet igen och sköt 08 Stockholm till seger med 84_81. Därmed reducerade Stockholm till 2_3 i finalserien.

Förhandsfavoriterna Plannja Basket hade chansen att på långfredagen spela hem guldet inför fullsatta läktare i Pontushallen. Redan i första perioden kom en fingervisning om att 08 Stockholm inte hade några som helst planer på att ge upp.

Plannja, i kraft av en väldigt röststark hemmapublik, gick fram oerhört tufft utan att få utdelning. 08 Stockholm gled snabbt ifrån till 19_11 och Luleålaget fick tidigt problem med många foul på nyckelspelare som Fred Drains och John Rosendahl.

Det stora skillnaden mellan lagen var framför allt returtagningen. Bara i första halvlek fick 08 Stockholm riva ner hela elva offensiva returer och vann också returtagningen med 26 mot 13 för första halvleken.

Med det i åtanke var halvtidssiffrorna, 39_45, helt klart i underkant. Plannja gjorde ett ryck i slutet av matchen och gick också tillfälligt upp i ledningen i sista perioden. Laget hade också chansen att knyta ihop säcken och vinna sitt sjunde SM-guld. Vid ställningen 81_82 missade Fred Drains och Carlos Wheeler fyra raka straffkast.

Den sjätte matchen spelas i Fryshuset i Stockholm på påskdagen.

TT

Mer läsning

Annons