Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recept

Annons

Grillad lax med hummersås

4 personer

4 skivor lax

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk olivolja

4 citronklyftor

1 tsk malen rosmarin

vitlökspeppar

salt

Blanda all ingredienser, utom citron och persilja, till en marinad. Lägg fisken på ett fat och häll över marinaden. Låt stå i en halvtimme.

Sätt på grillen eller värm upp en grillpanna. Grilla laxen på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida.

Laxsås.

2 dl grädde

2 tsk koncentrerad hummersås

dill

Koka upp grädden och blanda i hummersåsen. Låt såsen reduceras på låg värme. Rör om då och då. när såsen är färdig, blanda i dillen. Häll såsen över den grillade fisken på tallriken. Servera med en citronklyfta.

Masouds Tira mi su.

8 personer

500 g konserverad cocktailfrukt

Mariekex

6 dl vaniljvisp

2 bananer

kakao

cirka 1 kopp varmt bryggkaffe

Låt frukten rinna av i ett durkslag. Lägg de röda bären åt sidan, att spara till garnering. Brygg kaffe. Vispa under tiden vaniljvispen så att den blir fluffig.Ta fram en form. lägg lite vaniljvisp i botten. Doppa kexen snabbt i det varma kaffet. Lägg ett lager med kex i formen. Täck dem med hälften av vaniljvispen. Lägg all frukt över vaniljvispen. Täck igen med ett lager kaffedoppade kex. därefter ett klger vaniljvisp. Låt stå i kylen i 2 timmar. innan servering, skiva bananerna och lägg dem överst, strö över kakao och garnera med de röda cocktailbären.


Fylld pasta. 4 pers.

Deg.
3 dl vetemjöl
1 msk olja
1 ägg
1 äggula
ev 1-2 msk vatten
0,5 tsk salt

Arbeta samman alla ingredienser till en slät och mycket fast deg. Tillsätt vattnet
sist - degen får inte vara torr men ska vara så hård och fast som möjligt. Lägg
degen i kylskåp i 1-2 timmar i en fuktig duk.Ta ut degen och forma till en rulle.

Fyllning.
200 gram djupfryst spenat
en halv burk ricotta
muskotnötter
salt
vitpeppar


Svamp på italienska. 4 pers.

12 stora, färska champinjoner
2 finhackade vitlöksklyftor
20 g smör
salt
svartpeppar
muskotnöt
finhackad persilja

Skölj svampen, ta bort fötterna. Sätt svampen i en ugnsfast, smord form. Fyll
svampen med vitlök, smör och kryddorna. Strö ut fötterna i formen. täck med
aluminiumfolie. Sätt formen mitt i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.

Bröd.

1 kg vetemjöl
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 dl yoghurt
1 msk olivolja
1 tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader. blanda alla ingredienser, utom vetemjöl, i en bunke.
Tillsätt vetemjölet och arbeta degen 5 minuter för hand/2 minuter i matberedare.
Täck först med plastfolie och sedan med bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter. Dela
degen i 2-3 bitar och ge dem den form du önskar. Lägg på bakpappersklädd plåt.
Låt stå ytterligare 10 minuter under bakduk. Pensla dem med olivolja och grädda
på nedersta falsen, cirka 20 minuter, till de får fin färg. Ta ut dem och låt svalna
under bakduk i 15 minuter innan servering.


Italiensk matlagning. Recept av Masoud Mahammid (utom pastadegen som är ett
traditionellt recept).

Mer läsning

Annons